Europa legt creditcardkosten definitief aan banden

De vergoedingen die banken en creditcardmaatschappijen van retailers eisen voor creditcardtransacties worden ingeperkt. Waar eerder al een compromis werd gesloten, stemde het Europees Parlement dinsdag in met nieuwe regels op dit gebied.

Financiële instanties als creditcardmaatschappijen mogen retailers vanaf 1 januari 2016 maximaal 0,3 procent van het aankoopbedrag vorderen. Daarnaast kunnen lidstaten ervoor kiezen om een vast bedrag van maximaal vijf cent per transactie in te stellen. Winkeliers berekenen de hoge kosten voor het creditcardgebruik vaak door in hun prijzen. Met de aangekondigde maatregelen kunnen consumenten en retailers circa zes miljard euro besparen.

Detailhandel Nederland spande zich lange tijd in voor de tarieven die retailers in rekening werden gebracht voor credicardbetalingen. Ook in het buitenland vonden protesten plaats. Zo begonnen begonnen de retailers in de Verenigde Staten een rechtszaak tegen MasterCard. Dat proces werd uiteindelijk met enkele miljarden afgekocht door de creditcardmaatschappij.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!