Vakbonden willen niet langer met V&D om tafel

De vakbonden staken de onderhandelingen met V&D over de salarisverlaging die de keten wil doorvoeren. V&D wil de eerder aangekondigde salarisverlaging van zes procent versoberen tot twee procent in dit jaar. Dat is het laatste voorstel dat de warenhuisketen aan de bonden heeft gedaan.

Volgend jaar dalen de lonen dan volgens dit plan opnieuw met twee procent. Daarnaast moeten er arbeidsplaatsen verdwijnen. Hoeveel is niet duidelijk. “Om in totaal tien miljoen structurele loonkostenvermindering te realiseren is het hierbij echter wel noodzakelijk aanvullende maatregelen te nemen die de werkgelegenheid zullen treffen'', laat de keten weten in een brief aan zijn personeel.

V&D wil hiermee opnieuw een dictaat opleggen waar de bonden alleen ja tegen mogen zeggen, stelt FNV-bestuurder Niels Suijker. Verder overleg heeft daarom geen zin, stellen de bonden. Daarnaast heeft V&D laten weten het eerder aangekondigde hoger beroep tegen het loonoffer door te zetten. “Stel dat V&D het hoger beroep zou winnen, dan gaan ze het oude plan doorvoeren”, aldus Suijker. Hij verwacht dat deze zaak in mei of juni voor komt.

De onderhandelingen over het sociaal plan voor de vijftig werknemers die hun baan verliezen op het hoofdkantoor van de warenhuisketen zijn afgesloten. Ceo John van der Ent laat weten naar aanleiding hiervan weer met de bonden aan tafel te willen. “In het verlengde hiervan zouden we graag ons gesprek met de vakbonden willen oppakken om ook over de structurele loonaanpassing in goed overleg tot afspraken te komen”, aldus Van der Ent. Wat de bonden betreft is overleg hierover echter opgeschort tot na het hoger beroep. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!