Fietsuniek.nl opent eerste fysieke winkel

Online fietsenaanbieder Fietsuniek.nl heeft in Hillegom zijn eerste stenen winkel geopend. Eigenaar Edwin de Jong heeft met deze webwinkel en zijn platforms omafiets.nl, transportfiets.nl, bakfietsweb.nl twee procent van de Nederlandse fietsenmarkt in handen.

Door deze fysieke vestiging te openen moet het marktaandeel doorgroeien naar vijf procent en wil de etailer shoppers extra service bieden. “Voor veel mensen is het belangrijk om ook te zien wat ze gaan kopen of om een expert te raadplegen voor advies”, aldus De Jong.

De Jong startte op Marktplaats.nl met de verkoop van fietsen. Na drie jaar ligt het aantal verkochte fietsen via zijn eigen platforms op ruim twintigduizend per jaar en heeft hij zes werknemers in dienst. 

Meer Nederlandse etailers maken na verloop van tijd de stap naar een fysieke vestiging. Zo beschikken Coolblue, Bax-shop en Leapp inmiddels over meerdere vestigingen. Ruim tweederde van de webwinkels in ons land heeft interesse voor het openen van een stenen winkel, bleek uit onderzoek van onder meer Hogeschool van Amsterdam en Hoofdbedrijfsschap Detailhandel. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!