'Toenemende onrust bij Xenos-personeel'

Vaste medewerkers van Xenos voelen zich geïntimideerd en hebben geen vertrouwen meer in de directie. Dat concludeert De Financiële Telegraaf uit gesprekken tijdens een ledenbijeenkomst van FNV.

De vakbonden trokken eerder deze maand aan de bel over een mogelijke stille reorganisatie bij de winkelketen. Werknemers krijgen naar eigen zeggen van het ene op het andere moment een beoordelingsgesprek, waar ze te horen krijgen dat ze niet meer functioneren. Als een medewerker niet instemt met een zogenoemde vaststellingovereenkomst volgt een verbetertraject, waarvan de inhoud niet duidelijk is.

De onrust op de werkvloer is volgens het dagblad flink toegenomen, nu werknemers vrezen voor hun baan. Moederbedrijf Blokker Holding herkent zich nog altijd niet in de aantijgingen en stelt dat er geen sprake is van een reorganisatie. “We handelen gewoon volgens de regels.”

Het concern bereikte onlangs nog overeenstemming met de vakbonden voor een sociaal plan voor de medewerkers van huishoudformule Blokker. Die wordt volgende week bij gezamenlijke bijeenkomsten van FNV en CNV aan de leden voorgelegd.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!