Hornbach sluit boekjaar af met fikse omzetgroei

Hornbach heeft de omzet in zijn doe-het-zelfzaken in zijn afgelopen boekjaar met 6,5 procent zien toenemen. In totaal boekte de Duitse keten tot en met februari 3,36 miljard euro omzet. Dat blijkt uit dinsdag gepubliceerde jaarcijfers.

Hornbach is vooral te spreken over de groei in zijn thuisland, waar de identieke omzet met 5,5 procent toenam. De overige Europese activiteiten, waaronder de tien filialen in Nederland, zagen de vergelijkbare verkopen met 2,8 procent toenemen. Hornbach haalt 41,4 procent van zijn totale omzet buiten Duitsland.

De cijfers laten volgens de keten een verbetering zien op macro-economisch niveau, zowel in Duitsland als daarbuiten. In alle negen landen waar Hornbach aanwezig is namen de verkopen flink toe, stelt bestuursvoorzitter Albrecht Hornbach. “Voor ons het fijn dat we opnieuw harder groeiden dan het gemiddelde in de dhz-branche en dat niet alleen in Duitsland, maar in bijna ons gehele internationale portfolio.”

Hornbach Group, dat ook actief is in de regionale bouwstoffenhandel, zag de totale omzet afgelopen boekjaar met zes procent toenemen naar 3,57 miljard euro. De winstcijfers van het Duitse concern worden pas eind mei bekendgemaakt.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends