'V&D denkt aan tweehonderd nieuwe ontslagen'

V&D gaat ruim tweehonderd banen schrappen als het niet lukt om via een loonoffer tien miljoen euro te besparen op loonkosten. Dat blijkt uit een interne nieuwsbrief, die in handen is van De Telegraaf.

In de nieuwsbrief zegt V&D zich in een ‘uiterst precaire situatie’ te bevinden. “Slechts indien de tien miljoen kostenbesparing wordt gerealiseerd, hebben wij de financiering voor twee jaar vastgesteld.” V&D zegt dan ook geen garantie op werk te kunnen bieden, maar dat kan volgens de warenhuisketen in de huidige tijd geen enkel bedrijf in Nederland.

V&D bereikte onlangs met de vakbonden een akkoord over vijftig ontslagen op het hoofdkantoor, maar FNV en CNV weigeren mee te gaan in het gevraagde loonoffer. De rechter wees de eenzijdige salarisverlaging van 5,8 procent een maand geleden nog af, waarna V&D in beroep ging.

Het is nog niet bekend wanneer de zaak dient, maar de vakbonden gaan uit van mei of juni. De winkelketen wil de loonmaatregelen echter zo snel mogelijk doorvoeren. Omdat niet duidelijk is wanneer de uitspraak komt, worden de loonmaatregelen niet eerder geïmplementeerd dan in april.

De nieuwe ceo John van der Ent liet vorige week nog weten dat V&D met het huidige werkkapitaal van 105 miljoen euro in ieder geval nog twee jaar vooruit zou kunnen. Daarnaast werden de onderhandelingen over het loonoffer volgens hem te hard gevoerd. “Daar is van geleerd”, lieten hij en crisismanager Harm Tunteler optekenen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!