Primark niet naar Utrecht, wel naar Dordrecht

Primark opent naar verwachting in december een nieuwe winkel in Dordrecht. Het pand in winkelcentrum Drievriendenhof wordt momenteel grondig verbouwd.

De eerste gesprekken over de komst naar Dordrecht werden al zo’n drie jaar geleden gevoerd. Plannen om de doorgang door het winkelcentrum daarvoor te sluiten stuitten echter op bezwaar van lokale ondernemers, die vreesden voor omzetderving. Nadat de plannen werden aangepast door Primark onder meer een tweede ingang te geven, stond niets de komst meer in de weg.

Primark beschikt inmiddels over twaalf vestigingen in ons land. Daar komt vooralsnog geen winkel in Utrecht bij. De Ierse modeketen zegt namelijk tegen Dichtbij.nl niets te weten van een winkelopening in winkelcentrum Hoog Catharijne. “Wij hebben hier zelf niet over gecommuniceerd en zijn hier ook niet voor benaderd.”

De geruchten over de komst van Primark naar Utrecht vinden hun oorsprong in een rechtszaak van V&D tegen vastgoedbeheerder Metroprop, waar bekend werd dat het warenhuis in Utrecht wordt opgesplitst. De Telegraaf meldde dat verhuurder IEF Capital de andere helft aan Primark ging verhuren. Daarop werd de Facebookpagina ‘No Primark in Utrecht’ opgericht, die inmiddels ruim vierduizend likes heeft.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends