Praxis opent eerste stadswinkel

Bouwmarktketen Praxis introduceert dinsdag het stadswinkelconcept Praxis om de Hoek in Amsterdam. Daarmee volgt de retailer het voorbeeld van concurrent Gamma, dat afgelopen november al een stadswinkel in onze hoofdstad opende.

De winkel van Praxis aan de Kinkerstraat beschikt over een assortiment voor de meest voorkomende kleine doe-het-zelf klussen. Producten voor grotere klussen kunnen via een bestelzuil in de winkel besteld worden. Die bestelling is af te halen in de winkel of thuis te bezorgen.

De stadswinkel van Praxis beschikt net als die van Gamma over een sleutelservice en een bezorgfiets die klanten gratis kunnen lenen om hun aankopen te vervoeren. De winkel is verder elke avond tot zeven uur geopend, met een reguliere koopavond op donderdag.

Praxis opende daarnaast zaterdag in Breda zijn tweede bouwmarkt volgens de nieuwe Megastore-formule. De winkel van ruim negenduizend vierkante meter vloeroppervlak is na deze heropening de grootste bouwmarkt van de doe-het-zelfretailer in het zuiden van ons land. Het assortiment bestaat uit ruim vijfduizend producten meer dan in reguliere megastores van de keten.

De eerste winkel volgens dit concept werd begin vorig jaar in Eindhoven geopend, laat commercieel directeur Saskia Eveleens weten. “In Breda wordt een aantal elementen aan dat winkelconcept toegevoegd.” Zo wordt het gereedschap gepresenteerd per klus en niet op productsoort of merk. Daarnaast is er ruimte voor de zogenoemde ‘Opa’’s Klusschuur’. In deze instore werkplaats is een klusser aanwezig die klanten van advies voorziet en hen helpt bij het uitvoeren van kleine klussen. Klanten kunnen verder gereedschap huren, terwijl ze voor het vervoer van hun aankopen een bestelbus kunnen huren.

Praxis lanceerde eerder deze maand al de nieuwe formule Praxis Tuincentrum in Amsterdam, Beverwijk, Heerlen, Roermond en Venlo. In oktober opent een vestiging volgens dit concept in Groningen. Op RetailWatching is te zien hoe deze formule eruit ziet. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!