'Ceo BAS Group moet vertrekken'

De raad van commissarissen wil dat ceo Steven Bakker van BAS Group opstapt. Dat meldt De Financiële Telegraaf. De raad zou van de oprichter van het elektronicaconcern af willen omdat hij onvoldoende in eigen vlees kan snijden.

BAS Group verkeert volgens het dagblad sinds begin vorig jaar in zwaar weer. ABN AMRO en ING wilden destijds niet herfinancieren en eisten de meerderheid in de onderneming op.

Coo Caspar Klinkhamer wil op dit moment niet reageren op de berichtgeving. “Als we hier iets over te melden hebben, doen we dat pas nadat we onze eigen mensen op de hoogte hebben gebracht”, laat hij weten aan RetailNews. Klinkhamer komt naar eigen zeggen waarschijnlijk later vandaag op de zaak terug.

UPDATE: BAS Group ontkent dat Steven Bakker moet vertrekken omdat hij onvoldoende in eigen vlees kan snijden. De oprichter vertrekt naar eigen zeggen omdat hij toe is naar een nieuwe uitdaging. Hij wordt bij het concern opgevolgd door Peter Brussel. Lees hier meer over zijn vertrek.

In het maartnummer van RetailTrends ging Bakker nog in op de nieuwe werkwijze binnen BAS Group, waarbij verkopers de vrijheid hebben om zelf te beslissen wat de klant tevredenstelt. Zo kent het concern geen filiaal- of regiomanagers meer en zijn teamleden per toerbeurt ‘shift leader’. Het kost veel tijd, aandacht en uitleg om deze aanpak te integreren, merkt Bakker. “Mensen laten zich lastig uit het keurslijf krijgen. Veel medewerkers zijn gewend dat hun leidinggevende vertelt wat ze moeten doen.”

BAS Group is opgericht als moederconcern van computerketen MyCom. Het concern beschikt momenteel over 175 winkels, waarvan 51 MyCom’s in Nederland en België, 24 iCentres en honderd Dixons-filialen. Het personeelsbestand groeide door de overnames van iCentre en Dixons in 2011 en 2013 in drie jaar tijd van drie- naar ruim dertienhonderd werknemers. De jaaromzet van BAS Group komt uit op bijna vierhonderd miljoen euro.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends