Vakbondsleden stemmen in met sociaal plan V&D

De reorganisatie op het hoofdkantoor van V&D kan definitief starten nu de vakbondsleden het sociaal plan accepteren. Een overgrote meerderheid van de leden van CNV en andere bonden heeft met het plan ingestemd, zo laat CNV Dienstenbond dinsdag weten. Eerder gingen de bonden al akkoord met het sociaal plan.

Het sociaal plan geldt alleen voor de vijftig werknemers op het hoofdkantoor van V&D. Een van de belangrijkste onderdelen van de overeenkomst is volgens CNV Dienstenbond dat werknemers ook bij toekomstige reorganisaties kunnen terugvallen op het plan. In verband met de wetswijzigingen in het ontslagrecht geldt het akkoord tot 1 juli. Wat de vakorganisatie betreft is de overeenkomst eveneens richtinggevend voor onderhandelingen voor een sociaal plan na 1 juli.

De onderhandelingen over het loonoffer dat V&D voor al zijn werknemers wil doorvoeren liggen stil tot de rechter uitspraak heeft gedaan in het hoger beroep. Nadat de eerste salarisverlaging werd verboden, spande de keten een spoedappèl om alsnog een loonmaatregel van ruim zes procent af te dwingen. V&D moet tien miljoen euro besparen op de loonkosten om de financiering voor twee jaar vast te stellen. Als dat niet lukt worden er mogelijk ruim tweehonderd banen geschrapt, bleek uit een interne nieuwsbrief die vorig week uitlekte.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!