Eigenaar Steps en Superstar haalt miljoenen op

Het Belgische modehuis FNG Group heeft extra geld opgehaald om zijn groeiplannen te financieren. Het concern achter onder meer Claudia Sträter, Steps en Superstar haalde 12,5 miljoen euro op door een half miljoen nieuwe aandelen uit te geven.

FNG Group nam eind vorig jaar de modeketens Steps en Superstar over van Coltex Retail Group, dat alleen met Didi verder ging. Daarmee ontstond een concern van meer dan driehonderd eigen winkels. Het concern richt zich nu op de integratie van de recent gekochte ketens, maar wil ‘in de toekomst blijven inspelen op nieuwe opportuniteiten’.

FNG Group wil verder blijven groeien door jaarlijks zo’n twintig winkels te openen. Zo worden Expresso en Claudia Sträter verder uitgerold in België en Nederland.

De 12,5 miljoen euro is volgens topman Dieter Penninckx afkomstig van een beperkt aantal, voornamelijk nieuwe partijen. De kapitaalverhoging is geen gevolg van een tegenvallende obligatie-uitgifte afgelopen december, zeg hij in zakenkrant De Tijd. Daarbij wilde FNG Group veertig tot vijftig miljoen euro ophalen, maar bleef de teller steken op 25 miljoen euro.

Reacties