IDEAL populairst bij mobiele shoppers

Consumenten maken voor het afrekenen van hun mobiele aankopen vaker gebruik van iDEAL. Dat meldt Thuiswinkel.org op basis van onderzoek in samenwerking met GfK en iDEAL.

In het tweede helft van vorig jaar werd 31 procent via de smartphone met iDEAL afgerekend. In de eerste zes maanden was dat nog een kwart van alle online aankopen. Door deze toename is het online betaalsysteem ook het meest gebruikte betaalmiddel bij aankopen via de smartphone. Eerder werden de meeste aankopen op een smartphone nog per creditcard betaald.

Nederlandse consumenten doen ruim drie op de vier online aankopen nog via een desktop of laptop. Achttien procent wordt via een mobiel device gedaan. Vergeleken met aankopen via een desktop of laptop ligt de transactiewaarde via devices nog laag. Een aankoop die op een traditioneel device wordt gedaan bedraagt gemiddeld 121 euro.

De onderzoekers zien het gemiddelde aankoopbedrag via smartphones en tablets echter stijgen. Zo lag dat bedrag bij aankopen via tablets in de eerste helft van 2014 op 77 euro en kwam dat in het tweede half jaar uit op 85 euro.

Het lagere aankoopbedrag wordt volgens de onderzoekers vooral veroorzaakt doordat consumenten met mobiele devices in andere segmenten shoppen. Ruim een derde (38 procent) van deze aankopen vallen bijvoorbeeld binnen de categorie media en entertainment, zoals boeken en dvd’s. Voor segmenten met een hoger gemiddeld aankoopbedrag maken consumenten minder vaak gebruik van hun smartphone of tablet.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!