V&D betaalt volle huur 'onder protest'

V&D heeft de volledige huur betaald voor zijn warenhuizen in Heerlen en Sittard. De bedragen zijn ‘onder protest’ overgemaakt, zegt een woordvoerder tegen RTL Z.

De winkelpanden zijn eigendom van Metroprop, dat daarvoor een bodemprocedure is gestart. Voor zijn pand in Den Bosch loopt momenteel een kort geding, waarbij de rechter de vastgoedeigenaar en V&D twee weken de tijd gaf om samen tot een overeenstemming te komen. “Daarin heb ik echter weinig fiducie”, zegt eigenaar Jos van de Mortel. “Gezien de voorstellen lijkt V&D te vinden dat het de taak van de verhuurders is om het warenhuis te redden.”

De twee partijen wachten nu op de uitspraak van de rechter in Den Bosch, die uiterlijk volgende week woensdag wordt verwacht. Twee weken terug bepaalde de rechter in Enschede nog dat V&D de volle huur moet betalen voor zijn pand in Hengelo. Tegen die uitspraak ging de retailer direct in beroep.

V&D laat verder weten een deel van de huur weer terug te vorderen van Metroprop, als de keten in de lopende rechtszaken in het gelijk wordt gesteld. Volgens ceo John van der Ent is het een principezaak, omdat een groot deel van de verhuurders wel mee doet aan het reddingsplan. “Wij hebben in dat akkoord beloofd om alle verhuurders gelijk te behandelen, zodat er geen 'free riders' zijn.”

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends