Etam Groep krijgt uitstel van betaling

Modeconcern Etam Groep heeft donderdag uitstel van betaling gekregen van de rechtbank in Den Haag. Daarbij zijn Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst benoemd tot bewindvoerder, zo laat het concern achter Miss Etam en Promiss weten.

De retailer greep eerder dit jaar nog in op het hoofdkantoor, door 65 fte te schrappen. Een verdere afslanking werd daarbij niet uitgesloten, terwijl begin 2013 al veertig van de 260 arbeidsplaatsen werden geschrapt. Bij die reorganisatie ging daarnaast de winkeloperatie van het concern flink op de schop.

In totaal werken er nog altijd zo'n tweeduizend medewerkers bij Etam Groep. De retailer heeft de vakbonden ingelicht over de nieuwe ontwikkelingen, zegt CNV-bestuurder Martijn den Heijer. Hij reageert geschokt op de recente aanvraag voor uitstel van betaling. "Al wist ik natuurlijk dat het de afgelopen twee jaar slecht ging met de organisatie."

Etam heeft zich naar eigen zeggen niet op tijd kunnen aanpassen aan de nieuwe marktomstandigheden, waarin de moderetail onder druk staat en e-commerce sterk in opkomst is. De directie wil tijdens de surseance van betaling alle tweehonderd winkels en de webshops open houden. Ook het hoofdkantoor in Zoetermeer en het distributiecentrum blijven vooralsnog operationeel.

De directie probeert ondertussen een passende oplossing te vinden om een bestendige toekomst voor Etam Groep te realiseren. Daarbij doen zij beroep op een afkoelingsperiode, waarbij leveranciers de bij het modeconcern aanwezige goederen niet kunnen opeisen.

Etam Groep werd tot begin dit jaar geleid door John van der Ent, die sinds 1 maart in dienst is van V&D. Volgens hem leed de fashionretailer over het boekjaar 2012/2013 een miljoenenverlies vanwege de kosten van de reorganisatie. Het afgelopen boekjaar hoopte hij break-even te draaien, terwijl hij voor dit jaar weer een positief resultaat verwachtte. Cfo Frits van Peski nam zijn taken bij Etam Groep op interim-basis over.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!