De Bijenkorf krijgt groen licht voor uitbreiding

Het bestemmingsplan voor La Vie in Utrecht is opnieuw door de Raad van State afgekeurd. Desondanks mag de verbouwing van het pand van De Bijenkorf definitief doorgaan, meldt RTV Utrecht.

De Bijenkorf maakte in de zomer van 2013 een strategiewijziging bekend, waarvoor onder meer tweehonderd miljoen euro in zijn overgebleven winkels wordt geïnvesteerd. De uitbreiding in Utrecht moet het filiaal bijvoorbeeld laten groeien tot vijftienduizend vierkante meter. Mede dankzij een extra verdieping wordt de winkel even groot worden als het Haagse filiaal, dat vorig jaar met 1600 vierkante meter is uitgebreid.

De verbouwing was al geruime tijd aan de gang, toen de Raad van State in juni vorig jaar het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning voor de uitbreiding vernietigde. De gemeente moest onder druk van Wijk C Komitee en de Stichting Stop Luchtverontreiniging Utrecht (SSLU) onder meer de luchtvervuiling en parkeernormen opnieuw doorberekenen.

De Raad van State oordeelt nu dat de parkeerproblematiek goed is aangepakt, maar dat de gemeente vergeten is te melden dat de Monicabrug in tegenstelling tot eerderde plannen toch openblijft. Hoewel dat grote gevolgen heeft voor de luchtkwaliteit, oordeelt het orgaan dat de belangen te groot zijn om de verbouwing opnieuw stil te leggen. In totaal heeft die al acht maanden vertraging opgelopen.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!