Karwei geeft eerste vestiging metamorfose

Karwei opent 21 april in Heesch zijn eerste vestiging die is ingericht volgens een nieuwe formule. In de Noord-Brabantse bouwmarkt van zo’n 2200 vierkante meter moet de nadruk sterker liggen op het decoratieve aspect van de keten.

Door onder meer een aangepast assortiment en winkelinrichting moeten klanten meer geïnspireerd worden voor de inrichting van hun interieur. Op advies van een stijlcoach komt Karwei met een nieuwe routing. In plaats van het rechte gangpad in het midden van de winkel heeft de vestiging in Heesch een gangpad dat rondloopt, legt formuledirecteur Machiel van der Sluis uit. “Klanten komen zo op een natuurlijke manier langs inspiratiepunten.”

Karwei maakt tegelijkertijd onderscheid tussen de runshopper en funshopper. ”De winkel is zo ingedeeld dat de doorgewinterde klusser recht op zijn doel af kan gaan”, aldus Van der Sluis. In de vernieuwde formule is verder meer aandacht voor de adviserende rol van de medewerker. “Karwei schuift op richting speciaalzaak”, stelt Van der Sluis. Zo kunnen klussers bij een kluscoach terecht voor tips, terwijl klanten die ideeën willen opdoen voor hun interieur advies krijgen bij een stijlcoach.

Ook branchegenoot Praxis zit in een transformatieproces. Onlangs werden de nieuwe formules Praxis Tuincentrum en Praxis om de Hoek gelanceerd. Daarnaast beschikt de bouwmarktketen over inmiddels twee Megastores. Daar krijgen klanten in de zogenoemde Opa's Klusschuur advies van een klusser, die hen helpt bij uitvoeren van kleine klussen. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!