Meerdere gegadigden voor doorstart Etam Groep

Veertien partijen hebben zich bij de bewindvoerders gemeld met interesse in een doorstart van Etam Groep. Over twee tot drie weken moet duidelijk zijn of het concern achter Miss Etam en Promiss een doorstart maakt, zo laat een woordvoerder van de bewindvoerders weten aan RetailNews.

Etam Groep verkeert sinds 9 april in surseance van betaling en heeft boedelkrediet van de banken ontvangen om de winkels open te houden. De mogelijkheid bestaat dat het concern binnenkort failliet wordt verklaard, zegt de woordvoerder. “Er zullen partijen zijn die Etam Groep met al zijn financiële problemen wil overnemen, maar zeker ook partijen die niet alles willen doorstarten.” In dat laatste geval ligt een faillissement volgens hem voor de hand.

Etam Groep is nu nog eigendom van de familie Korijn, die het concern ook oprichtte. Een doorstart onder het huidige bewind is volgens de zegsman geen optie. “De curatoren bekijken alleen de mogelijkheden voor een verkoop.”

Gegadigden hebben dinsdag de benodigde bedrijfsinformatie ontvangen om een overnamevoorstel uit te werken. De bewindvoerders verwachten de biedingen nog deze week en volgende week te ontvangen. Welke partijen geïnteresseerd zijn in een doorstart is niet bekend.

De directie van Etam Groep heeft volgens De Financiële Telegraaf de afgelopen periode zelf al gesprekken gevoerd met een aantal kandidaten over een eventuele overname. Zo werd er een private-equityfirma gezocht om de tweehonderd winkels over te nemen en zou de Franse retailer Etam hebben laten weten geen interesse te hebben.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!