Decathlon is klaar met gemeente Middelburg

Decathlon kijkt inmiddels ook naar andere plaatsen in Zeeland om een winkel te openen. De gemeente Middelburg geeft namelijk maar geen duidelijkheid of de Franse retailer zich aan de rand van de Zeeuwse hoofdstad mag vestigen. Dat zei expansion manager Nick van den Sanden volgens Omroep Zeeland maandagavond tegen een raadscommissie in Middelburg.

Decathlon maakte eind 2012 al bekend een winkel van zo’n 2500 vierkante meter te willen openen op het ZEP-terrein. Winkeliers uit de binnenstad en het winkelcentrum van Middelburg vrezen echter dat de komst van Decathlon hen klanten kost. De gemeente beslist volgende week maandag of het bestemmingsplan gewijzigd wordt, zodat de Franse sportwinkelketen zich er kan vestigen.

De ondernemers dreigen echter naar de Raad van State te stappen als Decathlon toestemming krijgt. In dat geval kan het tot het eind van dit jaar duren voordat er duidelijkheid is.

Middelburg blijft volgens Van den Sanden de eerste keus voor Decathlon, dat zijn winkel in het tweede kwartaal van 2016 wil openen. De haast bij Decathlon is volgens het PZC groot, omdat binnen het bedrijf een opdracht is om snel meer vestigingen te openen.

De Franse sportwinkelketen werd vorig jaar nog geweerd in Zuid-Holland, omdat de provincie weigerde detailhandel buiten de winkelcentra toe te staan. Ook in steden als Arnhem en Roermond loopt Decathlon tegen vertraging op. De retailer beschikt nu over vijf vestigingen in ons land.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!