Media-Saturn neemt meerderheid in iBOOD

Media-Saturn Group heeft een meerderheidsbelang verworven in de Nederlandse dagdealsite iBOOD.com. Het shoppingplatform gaat verder onder auspiciën van Electronics Online Group (EOG) van het moederconcern van Media Markt.

De acquisitie laat zien dat Media-Saturn een agressieve groeistrategie binnen segment van pure players, stelt ceo Martin Sinner van EOG. “IBOOD.com vult onze huidige online activiteiten goed aan.” Het shoppingplatform is daarnaast volgens hem een middel om nieuwe klantgroepen te bereiken.

IBOOD-oprichters Jöran Prinssen en Dennis Sanders blijven aandeelhouders van het platform en blijven aan als managing partners. De partijen maken geen financiële details bekend over de overname.

Metro Group nam vorig jaar een strategisch belang in de dagdealsite. In 2011 wilde het concern iBood.com ook al overnemen, maar toen gooide een interne strijd roet in het eten. "Extra onnodige complexiteit in de online activiteiten doet op dit moment meer kwaad dan goed'', stelde oprichter Erich Kellerhals destijds.

IBOOD werd in 2005 opgericht en biedt elke dag aanbiedingen aan die 24 uur geldig zijn of zolang de voorraad strekt. Het platform telt 1,4 miljoen leden verspreid over acht Europese landen. In 2014 kwamen de verkopen op zo’n 36,4 miljoen euro uit. 

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!