Amazon opent kantoor in Nederland

Amazon vestigt in Den Haag zijn eerste kantoor in ons land. Nederland biedt Amazon strategische voordelen vanwege de goede infrastructuur en positie als ‘poort naar Europa’, meldt De Financiële Telegraaf.

Amazon wil vanuit het kantoor zijn klanten van Amazon Web Services (AWS) ondersteunen. Het concern heeft hiervoor Nederlandstalige accountmanagers en partner managers aangetrokken, weet Emerce. Met AWS kunnen bedrijven onder meer data analyseren en gebruikmaken van ontwikkel- en testomgevingen. Partijen waaronder Unilever, Royal Dutch Shell en PostNL werken met AWS. 

Minister Henk Kamp van Economische zaken is positief over de komst van een kantoor van Amazon. “We verwelkomen Amazon Web Services in Nederland, omdat met de kennis, energie en expertise die dit bedrijf meebrengt alleen maar meer geweldige Nederlandse bedrijven ontstaan.”

Amazon is sinds november vorig jaar actief in ons land met een webwinkel voor e-books. De Nederlandse cto Werner Vogels wilde donderdag tijdens het congres What’s going on in (R)etailing?! niets kwijt over de activiteiten van Amazon in ons land. “We hebben vorig jaar een Kindle Store geopend en daar houd ik het bij”, aldus Vogels.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends