Forever 21 zoekt uitbreiding in de Randstad

Modeketen Forever 21 wil zijn winkelbestand in ons land op korte termijn uitbreiden. Daarvoor kijkt de retailer alleen naar de Randstad. Dat zegt Rob Cuijpers, commercieel en administratief directeur van Forever 21 in Europa, tegen RetailNews.

Forever 21 opende een jaar geleden zijn eerste winkel in Amsterdam in de Kalverstraat. “Sindsdien is onze e-commerce in Nederland geëxplodeerd”, aldus Cuijpers op het congres What's going on in Retailing?!. Hoeveel nieuwe winkels de modeketen in ons land gaat openen, zegt hij nog niet te weten.

De Amerikaanse retailer maakte de afgelopen jaren een entree in acht andere landen in Europa. Forever 21 heeft nu ‘heel weinig winkels in heel veel landen’, geeft Cuijpers aan. Dat levert volgens hem vooral op logistiek gebied de nodige hoofdpijn op. “Dat willen we oplossen door meer winkels toe te voegen.”

Forever 21 richt zich nu meer op landen waar het al actief is, in plaats van in nieuwe landen vestigingen te openen. Momenteel wordt er een nieuw distributiecentrum in Bergen op Zoom gebouwd. Die locatie is volgens de Nederlandse directeur gekozen omdat binnen een straal van vijfhonderd kilometer twintig procent van de totale Europese markt bediend kan worden. “Binnen dit gebied kunnen we next day delivery aanbieden en ook onze winkels binnen een dag beleveren.”

Forever 21 is sinds het jaar 2000 gegroeid van tweehonderd miljoen naar 4,2 miljard dollar omzet. De eerste tien jaar werd de omzet telkens verdubbeld, zegt Cuijpers. Voor verdere groei kijkt de modeketen nu vooral naar Zuid-Amerika. “De leuke dollar is onze marge in Europa aan het killen”, doelt hij op de stijgende dollarkoers.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!