WE Fashion krijgt complimenten van FNV

WE Fashion heeft met vakbond FNV overeenstemming bereikt over een sociaal plan voor werknemers op het hoofdkantoor en in de verkooporganisatie. “Met deze afspraken toont WE Fashion respect en waardering voor zijn personeel", aldus bestuurder Özcan Colak.

De Nederlandse modeketen maakte begin deze maand bekend 81 arbeidsplaatsen te schrappen, terwijl 29 banen werden gecreëerd. WE Fashion gaat zijn organisatie naar eigen zeggen aanpassen om te kunnen transformeren naar een omnichannel modemerk.

De werknemers waar geen plaats meer voor is krijgen bij een vertrek aan het eind deze maand twee extra maandsalarissen en de maandsalarissen tijdens de opzegtermijn mee en tevens alle vakantiedagen volledig uitbetaald. Kiest de medewerker ervoor om 1 september te vertrekken, dan blijft daar één maandsalaris en uitbetaling van zijn vakantiedagen van over.

Verder heeft de modeketen per werknemer 3500 euro beschikbaar gesteld voor outplacement, opleiding, juridische bijstand of financieel advies. FNV is blij dat WE Fashion zijn personeel niet met lege handen wegstuurt.“Het blijft zuur voor de mensen die hun baan verliezen, maar ze komen niet direct financieel in de problemen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!