Decathlon mag zich in Middelburg vestigen

De gemeenteraad van Middelburg heeft ingestemd met de komst van een sportwinkel van Decathlon. De Franse retailer mag zich op het ZEP-terrein aan de rand van de Zeeuwse stad vestigen.

Decathlon maakte eind 2012 al bekend een winkel van zo'n 2500 vierkante meter te willen openen op het ZEP-terrein. Winkeliers uit de binnenstad en het winkelcentrum van Middelburg vrezen echter dat de komst van Decathlon hen klanten kost. Zij dreigen nu naar de Raad van State te stappen om de komst van de winkel 'op z'n minst te vertragen', meldt Omroep Zeeland.

Decathlon wil over een jaar in Middelburg een vestiging openen met een buitenruimte, waar producten getest kunnen worden. Leegstaande panden in het centrum van de stad zijn daarvoor ongeschikt, stelt de sportwinkelketen.

De provincie Zuid-Holland stemde eind vorig jaar nog tegen de komst van megawinkels van Decathlon in Den Haag en Schiedam. Het 'try and buy'-concept van de Franse retailer werd niet onderscheidend genoeg gevonden om detailhandel toe te staan buiten de winkelcentra.

Decathlon wil snel meer vestigingen in ons land openen. Ook in steden als Arnhem en Roermond kampt de retailer echter met vertraging. Decathlon beschikt nu over vijf vestigingen in ons land.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends