Meerdere biedingen op failliete Etam Groep

De rechtbank in Den Haag heeft modeconcern Etam Groep dinsdag failliet verklaard. Het moederbedrijf van Miss Etam en Promiss kon zijn schuldeisers ook na een surseanceperiode niet betalen, waardoor een faillissement onvermijdelijk was.

Etam Groep kreeg op 9 april uitstel van betaling, waarna bewindvoerders Martijn Vermeeren en Pierre van Voorst direct op zoek gingen naar overnamekandidaten. Veertien partijen toonden vorige week interesse in een doorstart het modeconcern. De curatoren hebben inmiddels van meerdere gegadigden een overnamebod ontvangen, waar deze week over onderhandeld zal worden. Wie er achter die biedingen zitten en hoeveel er zijn uitgebracht, willen zij niet zeggen.

Omdat de kans op een doorstart volgens een woordvoerder reëel is, blijven de winkels, de webwinkel en ook het distributiecentrum en hoofdkantoor open. De winkels worden normaal bevoorraad, dankzij een boedelkrediet van de banken.

De zegsman liet vorige week al aan RetailNews weten dat de mogelijkheid bestond dat het concern failliet werd verklaard. “Er zullen partijen zijn die Etam Groep met al zijn financiële problemen wil overnemen, maar zeker ook partijen die niet alles willen doorstarten." Etam Groep is nu nog eigendom van de familie Korijn, die het concern ook oprichtte. Een doorstart onder het huidige bewind is volgens hem geen optie.

De curatoren zeggen als gevolg van het faillissement de arbeidsovereenkomsten met alle medewerkers op, waarna zij nog zes weken aan het werk kunnen blijven. Zij krijgen hun salaris en vakantiegeld via het UWV uitbetaald. De curatoren denken over maximaal twee weken duidelijkheid te hebben over een eventuele doorstart van Etam Groep.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!