Amazon doet mee aan kofferbakbezorging

Amazon test komende maand in samenwerking met Audi en DHL een nieuwe bezorgmethode in Duitsland. Een kleine groep geselecteerde Prime-abonnees in München kan zijn bestelling ontvangen in de kofferbak van zijn geparkeerde auto.

Deze kofferbakbezorging werd vorig jaar al geïntroduceerd door Volvo, dat samen met DHL in Zweden experimenteerde met een boodschappentas vol levensmiddelen. Volvo-bezitters konden dankzij een nieuwe sleuteltechnologie hun auto opgeven als afleveradres. Wanneer de bestelling was geplaatst ontving de bezorger via de Volvo On Call-app een digitale sleutel van de auto, waarmee hij tijdelijk toegang kreeg tot de auto van de klant. Wanneer de bestelling was bezorgd, verdween deze digitale sleutel.

Deze technologie wordt nu ook door Audi gebruikt voor zijn 'connected cars'. Voor de pilot in Duitsland is een speciale app ontwikkeld, waarmee consumenten hun bestellingen bij Amazon in hun auto kunnen laten bezorgen. DHL gebruikt de app om de precieze locatie van de auto te achterhalen.

Amazon hoopt de kofferbakbezorging na de test in München internationaal uit te rollen, in samenwerking met meer automerken. Daarnaast moeten klanten hun kofferbak ook in kunnen zetten om producten te retourneren.

RetailTrends