Amazon weer terug in de rode cijfers

Amazon heeft in het eerste kwartaal ondanks een flinke omzetgroei geen winst kunnen boeken. Waar de omzet met vijftien procent toenam naar 22,72 miljard dollar (21,05 miljard euro), kwam het nettoverlies op 57 miljoen dollar uit. Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde kwartaalcijfers.

Amazon boekte vorig jaar nog een winst van 108 miljoen dollar in het eerste kwartaal en eindigde ook het laatste kwartaal in de zwarte cijfers. De verliezen in het eerste kwartaal worden veroorzaakt door een nieuwe reeks investeringen en kosten voor personeelsopties.

Cto Werner Vogels liet vorige week op het congres What's going on in Retailing?! al weten dat Amazon op de beurs waarschijnlijk geen goede investering is voor de korte termijn. De Amerikaanse etailer is gefocust op de lange termijn, waar volgens hem de nodige investeringen voor nodig zijn. “E-commerce is nog steeds booming, dus we moeten blijven investeren." Als Amazon zich niet verder ontwikkelt, wordt het concern volgens Vogels 'zeker ingehaald door iemand anders'.

Amazon zag zijn operationele winst in het eerste kwartaal wel groeien, van 146 naar 255 miljoen dollar. Voor het huidige kwartaal verwacht de webwinkel alvast een terugloop naar maximaal vijftig miljoen dollar, terwijl de omzet met zeven tot achttien procent toe zal nemen.

Reacties