​Provincie wil outlet bij Zevenaar blokkeren

De provincie Gelderland stapt naar de Raad van State om de komst van een outletcentrum bij Zevenaar te voorkomen. “Als we deze ontwikkeling toestaan, gaat dat ten koste van de binnensteden en dorpskernen die het in deze tijd al moeilijk hebben", aldus gedeputeerde Josan Meijers.

Om te voorkomen dat Zevenaar 'onomkeerbare stappen zet' in de ontwikkeling van het Factory Outlet Center, wil de provincie dat het hoogste bestuursorgaan ook een voorlopige voorziening treft.

Het college van Gedeputeerde Staten diende afgelopen zomer al een zienswijze op het uitwerkingsplan van de gemeente Zevenaar in. “Dat hebben we gedaan omdat een outletcenter zorgt voor nog meer vierkante meters winkeloppervlak in een regio waar we al een overschot aan lege winkelruimte hebben", zegt Meijers.

De gemeente Zevenaar stelde het uitwerkingsplan vorige maand vast, zonder daarbij rekening te houden met de zienswijze van de provincie. In totaal wordt er twaalfduizend vierkante meter nieuwe winkelruimte gecreëerd. De provincie zegt alleen te kunnen reageren op een vastgesteld uitwerkingsplan door beroep in te dienen bij de Raad van State.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!