'Made.com aast op groeigeld'

Made.com onderhandelt met een investeringsmaatschappij over een kapitaalinjectie van twintig miljoen pond (27 miljoen euro). De gesprekken met het Franse Partech Ventures zijn vergevorderd, weet Sky News.

De online meubelretailer wil met het groeigeld zijn expansie bekostigen. Partech Ventures stak eerder al geld in e-commercepartijen als secretsales.com. Een kapitaalinjectie wijst er volgens ingewijden op dat een beursgang nog niet aanstaande is. De webwinkel trok vorig jaar een aantal banken aan om een beursnotering te onderzoeken.

Made.com werd vijf jaar geleden opgericht en is naast zijn thuisland Groot-Brittannië actief in Nederland, Italië en Frankrijk. De buitenlandse verkopen waren in de eerste helft van vorig boekjaar goed voor ruim van een kwart van de omzet. De woonwebwinkel levert zijn producten direct vanuit de fabriek aan consumenten en kent wekelijkse collectiewisselingen. De internationale omzetgroei is volgens cco Ning Li onder meer te danken aan dat 'fast fashionmodel'.

Made.com probeert zijn producten verkocht te hebben voor ze in Europa de grond hebben geraakt. “Door goed te forecasten kunnen we anticiperen op de vraag en korte levertijden hanteren", aldus Damien Poelhekke, verantwoordelijk voor de uitrol van de Britse online meubelverkoper in Nederland, in het maartnummer van EtailTrends.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!