Groei detailhandelsverkopen in EU ten einde

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn voor het eerst sinds september vorig jaar teruggelopen. In maart werd er 0,6 procent minder verkocht ten opzichte van een maand eerder, terwijl de eurozone een daling van 0,8 procent liet zien. Dat blijkt uit woensdag gepubliceerde cijfers van statistiekbureau Eurostat.

De daling wordt veroorzaakt door zowel de food- als non-foodbranche. De foodverkopen liepen met 0,3 procent terug in de EU en met 0,6 procent in de eurozone. Voor de non-foodsector liggen die percentages op respectievelijk min 0,5 en min 0,8 procent.

De grootste daling werd genoteerd in Portugal, waar de verkopen met 3,5 procent terugliepen. Ook in Slovenië (-2,8 procent) en Duitsland (-2,3 procent) werd minder verkocht. Polen (1,5 procent), Slowakije (1,1 procent) en Denemarken (0,9 procent) waren de positieve uitschieters. De Nederlandse cijfers zijn vertrouwelijk. Het CBS komt volgende week met de Nederlandse

In vergelijking met maart vorig jaar nam het volume voor retailers binnen de EU en eurozone met respectievelijk 2,5 en 1,6 procent toe.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!