​Etam Groep in handen van Roman & Stern

Delen van de failliete Etam Groep worden overgenomen door Roman & Stern Holding. Dat bedrijf is al actief met de modeketens Steps en Superstar, zo blijkt uit een melding van de Autoriteit Consument en Markt (ACM).

De curatoren van de Etam Groep maakten eerder deze week bekend overeenstemming te hebben bereikt over een doorstart van de ketens Miss Etam en Promiss. Daarbij wilden zij nog niet zeggen welke partij hierbij betrokken was.

Rens van de Schoor is volgens Het Financieele Dagblad bestuurder van Roman & Stern en tevens algemeen directeur van NLB Fashion. Deze Nederlandse tak van de FNG Group is sinds vorig jaar eigenaar van Steps en Superstar en voert tevens de formule Claudia Sträter in ons land.

FNG ontkent echter deel uit te maken van het consortium dat op Miss Etam en Promiss heeft geboden. Roman & Stern heeft volgens managing director Dieter Penninckx meegeholpen aan de herstructurering van Steps en Superstar. "Het gaat om een dienstverlener, die naast voor FNG, ook in andere projecten actief is", laat hij weten. "Blijkbaar gaat de heer Van de Schoor, wanneer de herstructurering van Superstar en Steps is afgerond, eenzelfde soort klus doen met Miss Etam en Promiss."

Roman & Stern is volgens ACM voornemens om zeggenschap te verkrijgen in delen van Etam Groep. Het bedrijf is niet bereikbaar voor meer informatie. De curatoren lieten al weten dat er medio mei meer duidelijkheid moet komen over de plannen met Miss Etam en Promiss.

Het bod van Roman & Stern bood volgens de curatoren naast een goede opbrengst voor de boedel 'de beste mogelijkheden voor continuïteit en werkgelegenheid'. Er werken zo'n tweeduizend mensen bij het modeconcern, dat nu nog over zo'n tweehonderd winkels beschikt.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!