'Groeiende retailers profiteren van onzekerheid'

De huidige onzekerheid binnen de retailsector zorgt voor kansen bij retailers met een groeistrategie. Dat zegt head of retail Chris van Kaam van vastgoedadviseur JLL Nederland. “Zij zijn in staat om betere huurcondities te bedingen, waardoor de opnamedynamiek op de winkelmarkt stabiel blijft."

De opnamedynamiek in de gebruikersmarkt is volgens een analyse van JLL al een aantal jaren stabiel. Het beleggingsvolume van het eerste kwartaal bedroeg zo'n 265 miljoen euro. Dat bedrag ligt in lijn met voorgaande jaren.

De prijsdalingen lijken binnen de retailsector de bodem bereikt te hebben, stelt head of research Sven Bertens. Dat biedt volgens hem kansen opportunistische beleggers, die de sector een positieve impuls kunnen geven. “In 2014 hebben diverse opportunistische kopers, veelal buitenlandse investeerders, hun intrede gedaan in de Nederlandse winkelmarkt en ook dit jaar kunnen zij profiteren van de gunstige markt."

De vastgoedadviseur merkt verder een langzaam herstel van de detailhandel, dat tot uiting komt in een stijgende consumptie en detailhandelsomzet in de eerste drie maanden. Dit herstel zet naar verwachting van JLL de komende maanden door.

Reacties

Laatste nieuws

RetailTrends