Wehkamp wil met zijn nieuwe distributiecentrum online bestellingen dezelfde dag kunnen bezorgen. Het dc in Zwolle wordt volledig geautomatiseerd, waardoor sameday-delivery voor circa 200 duizend kleinere artikelen mogelijk moet worden.

De snelle levering moet mogelijk worden door een verhoging van de verwerkingssnelheid van pakketten. Wehkamp gunt zichzelf in de nieuwe situatie wat aanlooptijd, laat programmadirecteur Andries van Daalen van moederconcern RFS Holland Holding aan Twinkle weten. “De bouw van een nieuw magazijn is al een redelijke operatie. We gaan dan niet direct op de eerste dag al van start met sameday-delivery."

Een ander logistiek agendapunt van Van Daalen is verduurzaming van de last mile. Door onder andere betere informatievoorziening richting de klant moet de situatie met 'al die busjes die rondrijden met bestellingen' kunnen worden veranderd. "Nog te vaak krijgen Nederlandse webshoppers geen duidelijke informatie over wanneer en door wie hun bestelling wordt geleverd. Daar is nog een flinke slag te slaan", aldus Van Daalen.