​Neinver krijgt groen licht voor omstreden The Style Outlets

Projectontwikkelaar Neinver heeft de omgevingsvergunning verkregen voor de bouw van Amsterdam The Style Outlets. Medio 2017 moeten de deuren van het outletcentrum openen.

Het outletcentrum moet een internationale high-end winkelbestemming worden met bekende Nederlandse en internationale merken uit het hogere segment. Het wordt gebouwd op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg, vlakbij Amsterdam. Het winkelcentrum krijgt een oppervlakte van achttienduizend vierkante meter en gaat ongeveer 150 winkels bevatten.

Ook is er duizend vierkante meter oppervlakte bestemd voor recreatiezones en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke zone. Daarnaast biedt het winkelcentrum voorzieningen voor 1950 auto's, waarvan 1450 in het complex zelf en aanvullend nog vijfhonderd plaatsen op het Sugar City-terrein. Met een lokale werkgroep wordt gewerkt aan efficiënte oplossingen voor de verkeersontsluiting.

“Wij geloven dat Amsterdam The Style Outlets de lokale economie een impuls zal geven en bij zal dragen aan de economische ontwikkeling in de omgeving", zegt business development director Europe Sebastian Sommervan Neinver. Hij ziet vooral potentie door de verwachte aantrekkingskracht van het outletcenter op dagjesmensen en buitenlandse bezoekers.

Winkels uit Haarlem zijn niet blij met de komst van het outletcentrum. Zij vrezen voor hun klandizie als The Style Outlets eenmaal geopend is. Ook branchevereniging INretail is tegen het outletcentrum. "Het is een ramp voor de omgeving", aldus voorzitter Jan Meerman onlangs. Ons land heeft volgens hem al een overschot van 25 duizend vierkante winkelmeters. "We moeten de bestaande meters beter faciliteren."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!