Shopper koopt fashion vaker op zondag

Consumenten doen hun kleding- en schoenenaankopen vaker op zondag. Dat blijkt uit onderzoek van GfK naar het koopgedrag van 12.500 Nederlanders.

In 2014 kocht 37 procent van alle kopers van kleding en schoenen minimaal één keer op zondag. In 2010 was dit nog 33 procent. GfK ziet vooral vrouwen, consumenten tussen de veertig en 49 jaar en mensen met een bovenmodaal inkomen de spullen op zondag kopen. De zaterdag is nog steeds de meest populaire dag in de winkelstraat. De onderzoekers zien echter een flinke afname ten opzichte van 2010. Iets minder dan een kwart van de aankopen gebeurde in 2014 op zaterdag. In 2010 was dat nog ongeveer de helft.

Consumenten deden in 2014 twaalf procent van hun kleding- en schoenenaankopen online. In 2010 was dat nog zes procent. De toename in online shoppen is terug te zien in een daling van het aantal aankopen in de winkelstraat. Ten opzichte van 2010 is in 2014 het aantal aankopen van kleding en schoenen daar met 26 procent gedaald. Qua dag van aankoop blijkt de dinsdag populair voor online aankopen (circa zeventien procent).

Zowel voor offline als online aankopen groeit de populariteit van de zondag. Het absolute aantal zondagaankopen steeg de afgelopen vier jaar met zestien procent. De offline aankopen op zondag stegen met vijf procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!