​Hoorzorgketens slepen Achmea voor de rechter

Schoonenberg Hoorcomfort en Beter Horen spannen een kort geding aan tegen Achmea. Dat meldt Het Financieele Dagblad.

De hoorzorgketens zijn het niet eens met de nieuwe aanbestedingswijze van Achmea. De zorgverzekeraar wil vanaf 2016 met twee partijen een contract afsluiten in plaats van met drie. Een consument die verzekerd is bij Achmea en naar een andere audicien wil, wordt dan volgens hen op kosten gejaagd, en zal voor een andere hoorzorgwinkel kiezen.

Veel audiciens hebben het zwaar sinds zorgverzekeraars onder druk van nieuwe regelgeving een strenger inkoopbeleid hanteren. Beter Horen bijvoorbeeld dook in 2013 ineens in de rode cijfers. De omzet daalde met 26 procent en het nettoverlies kwam uit of vijf miljoen euro. De inkoopprijzen daalden gemiddeld met zo'n veertig procent, vertelde ceo Peter Peters van moederconcern Amplifon Nederland in het meinummer van RetailTrends. “Dat had ik nog nooit meegemaakt. De hele audicienbranche ging onderuit."

Veel zorgverzekeraars zijn volgens hem nog altijd te veel gericht op kosten. “De behoefte van de oudere consument aan kwalitatieve zorg om actief in het leven te blijven staan en de prijsdruk van zorgverzekeraars zijn continue met elkaar in conflict."

Achmea ontkent in een reactie dat de zorgverzekeraar bij zijn aanbestedingen vooral naar het kostenplaatje kijkt. “Duidelijk is wel dat door de vergrijzing het aantal mensen dat een hoortoestel nodig heeft, gaat toenemen. We willen niet dat de premies daardoor stijgen."

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!