​Schuldeisers krijgen nog 35 miljoen van Etam Groep

De claims van de schuldeisers van Etam Groep bedragen gezamenlijk ruim 35 miljoen euro. Dat laten de curatoren van de failliete winkelketen weten in het eerste faillissementsverslag.

Etam Groep ging op 21 april failliet, waarna Roman & Stern met een consortium investeerders uit de retailbranche een doorstart realiseerde. Dat gaat via de indirecte dochtervennootschap FIPH bv. De uiteindelijke schuld ligt volgens de curatoren lager door de verkoop van winkelvoorraden in de periode na het faillissement en de verkoop van de Miss Etam- en Promiss-winkels aan FIPH.

De opbrengst van de verkoop ligt tussen de twaalf en veertien miljoen euro. Hoeveel de verkoop daadwerkelijk oplevert, is afhankelijk van onder meer het aantal winkels dat doorstart. 'De bereidheid van verhuurders om de huren aan te passen aan de nieuwe realiteit' speelt daarin een beslissende rol speelt, liet Roman & Stern liet onlangs weten.

Uit het faillissementsverslag blijk verder dat Etam Groep het al jaren zwaar heeft. De winkelketen boekte voor het laatst winst in het boekjaar 2011/2012. Het nettoresultaat kwam toen uit op 132 duizend euro. Het jaar daarop dook Etam Groep in de dieprode cijfers, met een verlies van 5,6 miljoen euro. In de laatste zes maanden voorafgaand aan het faillissement liep het nettoverlies op tot 8,9 miljoen euro. Volgens Etam Groep waren een dalende vraag naar dameskleding en toegenomen concurrentie debet aan het faillissement.

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft inmiddels haar goedkeuring verleend voor een doorstart van Etam Groep. Na de overname blijft voldoende concurrentie over, aldus toezichthouder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!

Pushberichten ontvangen?

Blijf op de hoogte van het laatste retailnieuws!