​Het beste van RetailWatching: week 22

RetailWatching richt zich op voor de retail relevante achtergronden met onder meer tips, video's, fotoreportages, columns, expertartikelen en whitepapers. RetailNews zet de vijf meest gelezen artikelen van afgelopen week op een rij.

Het fundament van Hornbach
Winstcijfers zijn nog niet bekendgemaakt, maar de omzet van Hornbach kwam in het afgelopen boekjaar 6,5 procent hoger uit. En dan staan twee winkelopeningen op de rol en breidt de keten zijn personeelsbestand met ruim een kwart uit. Welke factoren dragen bij aan het succes van Hornbach?

Dit kunnen retailers leren van de foodservicebranche
Trendwatcher Hans Steenbergen deelt tijdens het congres Trends en Transities in Retail op 4 juni wat retailers kunnen leren van de foodservicebranche als het gaat om hospitality. Voor retailers is in dat opzicht nog heel wat winst te behalen, vindt Steenbergen. Hij zet vast vier learnings op een rij.

Aldi's groeipijnen in de koers naar het midden
Aldi bouwt in ons land vijfhonderd supermarkten om tot filialen met onder meer licht, ruimte en een groter versaanbod. Ook Aldi Süd, dat in Australië opereert, gooit het over een andere boeg. De discountketen opende deze maand downunder vier pilotstores waarin Aldi zijn nieuwe look toont aan het publiek. Ook in Groot-Brittannië slaat Aldi een mieuwe weg in, waarmee de keten meer naar het middensegment beweegt. Dat gaat echter nog niet zonder slag of stoot.

De slimme lampen van Carrefour
Carrefour test in zijn supermarkt in Lille een led-systeem dat klanten naar de juiste schappen moet leiden. De verlichting is gekoppeld aan de smartphones van klanten en geeft onzichtbare signalen af.

Wat als je huurovereenkomst in strijd is met de wet
De verhuurder van winkelruimte is gebonden aan strikte wettelijke regels aangaande onder meer de af te spreken huurtermijn, huuropzegging en huurprijzen. Soms bestaat er bij huurder en verhuurder echter behoefte om van deze strikte regels af te wijken en worden er in de huurovereenkomst afspraken opgenomen die in strijd zijn met de huurwetgeving. Advocaat Bas Le Large legt uit.

Klik hier om naar de homepage van RetailWatching te gaan en hier voor aanmelding voor de gratis dagelijkse nieuwsbrief.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!