​'Woonbranche worstelt zich uit een diep dal'

Woonwinkels hebben in april een omzetstijging van bijna achttien procent genoteerd. Dat is de tiende maand op rij dat de omzet flink toeneemt, concludeert brancheorganisatie INretail uit zijn Woonwinkelmonitor.

In de eerste vier maanden van dit jaar groeide de woonbranche met 13,6 procent. Keukenverkopers zagen hun verkopen het hardst stijgen, met een plus van liefst 27 procent afgelopen april. Over de eerste vier maanden groeiden deze winkels met 19,5 procent, terwijl ook meubelwinkels (11,9 procent), slaapspeciaalzaken (10,8 procent) en woningtextielzaken (7,2 procent) goede omzetresultaten boekten.

“De branche worstelt zich uit een diep dal omhoog", ziet voorzitter Jan Meerman. Het omzetniveau van voor de crisis is volgens hem nog een stip die achter de horizon ligt. “Maar de trend die langzamerhand zichtbaar wordt, stemt optimistisch."

De branche profiteert van de aantrekkende economie en de groeiende huizenmarkt in het bijzonder. Verhuizingen leiden volgens INretail namelijk tot bestedingen in de woondetailhandel. Volgens het Kadaster wisselden in april achttien procent meer huizen van eigenaar dan een jaar eerder.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!