Europese webwinkel voor streekproducten in de maak

De Europese Commissie steekt op initiatief van een Nederlandse retailer geld in een Europees verkoopplatform voor lokale foodproducten. De Europarlementscommissie voor Landbouw en Plattelandsontwikkeling stemde vorige week in met een subsidieaanvraag.

Het project met de naam More for Local komt uit de koker van eigenaar Nico Bebseler van de biologische online supermarkt Eko Twente. De webwinkel moreforlocal.eu moet uiteindelijk tienduizenden lokale producenten uit Europa een verkoopplatform bieden. De webshop wordt naar verwachting nog dit jaar officieel gelanceerd.

Het verkoopplatform komt in 24 talen beschikbaar, zodat consumenten in hun eigen taal producten kunnen bestellen. Europarlementariër Annie Schrijer-Pierik verkreeg circa vierhonderdduizend euro subsidie bij de Europarlementscommissie waarmee het platform kan worden gebouwd. Moreforlocal.eu start met een pilotperiode in Nederland, Frankrijk, België en Duitsland. “Je moet ergens beginnen. Regio's uit andere landen zullen zich snel genoeg aansluiten", aldus Bebseler in het Algemeen Dagblad.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!