​FNV wil Tuincentrum Overvecht voor de rechter slepen

Vakbond FNV bereidt een gang naar de rechter voor om een grote ontslagronde bij Tuincentrum Overvecht te voorkomen. Dat meldt een vakbondsbestuurder in De Financiële Telegraaf.

De winkelketen wil zo'n negentig werknemers ontslaan om het hoofd boven water te houden. De reorganisatie heeft gevolgen voor ongeveer eenvijfde van alle medewerkers, die vorig jaar nog door Blokker Holding werd verkocht aan Borgeld Management Group.

Bij de overname lag al een eenzijdig sociaal plan klaar, stelt de FNV-bestuurder. Omdat die volgens de bond ondermaats was, is geprobeerd verbeterpunten in te brengen in een gesprek met de directie. “Maar dat is op niks uitgelopen, mede omdat de directeur alleen via advocaten wenst te overleggen."

Het personeel moest volgens FNV binnen veertien dagen een ontslagplan accepteren. Daarbij zou geen sprake zijn van een ontslagvergoeding. De vakbond is naar eigen zeggen veel te laat geïnformeerd. “We bereiden niet zomaar juridische acties voor. Er is echt wat goed mis."

Blokker Holding liet bij de verkoop van de zestien tuincentra weten zich te willen focussen op de kernactiviteiten huishoud, speelgoed en wonen. Bestuursvoorzitter Roland Palmer benadrukte daarbij dat er geen arbeidsplaatsen verloren zouden gaan.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!