​Oprichter modemerk Van Gils overleden

Oprichter Miel van Gils van het gelijknamige mannenmodemerk is op 90-jarige leeftijd overleden. Dat heeft zijn familie maandag bekendgemaakt.

Miel van Gils kreeg als dank voor zijn bijdrages aan het verzet in de Tweede Wereldoorlog via de autoriteiten toegang tot de gelimiteerde stoffenmarkt. Zijn eerste kleding verkocht hij met de bakfiets in de regio van Roosendaal. Om de prijzen laag te houden verplaatste hij zijn bedrijven naar toenmalige lageloonlanden Griekenland, Malta, Portugal, Marokko en Mexico.

Het van oorsprong Nederlands-Belgische bedrijf groeide onder leiding van Van Gils uit tot een internationaal concern. Het merk Van Gils werd in 1978 geïntroduceerd.

De oprichter droeg de dagelijkse leiding over het kledingbedrijf in 1980 over aan zijn kinderen, waarna Van Gils in 1992 failliet ging. Het modeconcern kwam in andere handen en opende twee jaar terug zijn eerste brandstore. Inmiddels zijn er zo'n twintig eigen vestigingen in Nederland en België.

De zoons van Miel van Gils startten op hun beurt met The Makers, dat onder meer pakken maakt voor ketens als The Society Shop. Miel van Gils was tot het einde van zijn leven nauw betrokken bij dat bedrijf.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!