​Retailpark Almere Poort alsnog afgeblazen

Het omstreden retailpark Almere Poort wordt niet gerealiseerd. De gemeente en projectontwikkelaar Het Verzet zien er vanwege de 'drastisch veranderde marktomstandigheden' alsnog van af.

In 2001 werd een eerste overeenkomst gesloten voor de ontwikkeling van het winkelgebied in stadsdeel Almere Poort. Het park moest zo'n dertigduizend vierkante meters aan grootschalige winkels en vijfduizend vierkante meter horeca en leisure krijgen. Daarnaast was er in de plannen ruimte gemaakt voor woningen.

Uit onderzoek dat de gemeente heeft laten uitvoeren blijkt dat de leegstand in de rest van Almere tot boven de vijf procent zou oplopen, als het retailpark gerealiseerd wordt. In hetzelfde onderzoek staat volgens Omroep Flevoland dat er nu al sprake is van overbewinkeling in Almere. Daarnaast bleek het moeilijk om beleggers en huurders te vinden voor het ontwikkelen van het winkelcentrum.

De plannen zorgden de afgelopen jaren voor de nodige kritiek van winkeliers in andere delen van de stad, die vreesden voor grote concurrentie. Drie vastgoedpartijen spanden een rechtszaak aan om de realisatie te verbieden, maar die zaak is nu overbodig.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!