​Modeketen Skooter onterecht failliet verklaard

Fashionretailer Skooter had vorig jaar niet voor de tweede keer failliet verklaard mogen worden. Eigenaar Alexander Hes heeft niet voldoende kans gehad om zich te verdedigen. Dat heeft de Hoge Raad geoordeeld, meldt het Dagblad van het Noorden.

Hes tekende direct na het faillissement in september vorig jaar al beroep aan, maar kreeg tot twee keer toe nul op het rekest. Hij heeft volgens de Hoge Raad echter nooit een echte uitnodiging voor de rechtbankzitting ontvangen. Hes noemde het faillissement volgens curator Matthijs Sturms al 'een bedrijfsongelukje', omdat hij dacht dat de faillissementsaanvraag van een schuldeiser alleen een incassomiddel zou zijn.

Het faillissement wordt nu mogelijk vernietigd. Een schuldeiser van het concern verwacht echter dat de keten alsnog over de kop zal gaan vanwege een belastingschuld van 2,5 miljoen euro.

Daarnaast nam DFM Participaties drie maanden na het faillissement al meerdere winkels van Skooter over uit het faillissement. Sindsdien zijn acht van de circa twintig vestigingen heropend. Het Nederlandse concern, dat vorig jaar ook de Belgische filialen van Scapino kocht, betaalde zestigduizend euro voor de overname.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!