​Bauhaus krijgt groen licht voor Den Hoorn

Bauhaus mag ondanks protesten van buurtbewoners een grote bouwmarkt bouwen in Den Hoorn. De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft namelijk ingestemd met een wijziging in het bestemmingsplan, meldt het Algemeen Dagblad.

Bauhaus verwacht dit najaar in Groningen zijn eerste vestiging in ons land te openen. De Duitse retailer wil ook panden in onder meer Arnhem, Hengelo en Venlo openen, maar stuit op verzet van concurrenten en provincies, die geen grootschalige detailhandel buiten het stadscentrum willen toestaan.

Gemeenten zijn echter al snel tevreden wanneer ze weer een paar hectare kunnen verkopen, stelde vastgoedmanager Pim Pierrot van Van Neerbos Bouwmarkten onlangs nog. Ze houden daarbij volgens hem geen rekening met de gevolgen voor de detailhandel. “Ze zitten vast in het oude denken", aldus Pierrot.

In Den Hoorn vestigt Bauhaus zich in industriegebied Harnaschpolder-Noord. Veel bewoners hadden daar echter niet op gerekend en zijn tegen de komst van een 'betonnen blokkendoos'. 'Het groene en recreatieve karakter wordt hiermee aangetast en het woongenot aanzienlijk verkleind', aldus de lokale belangenvereniging.

De winkel van Bauhaus wordt zo'n 24 duizend vierkante meter groot en elf meter hoog. Wanneer de bouw start is niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!