Brabantse regio in actie tegen nieuwe winkels

Regiobestuurders in Zuidoost-Brabant hebben strikte regels opgesteld voor nieuwe detailhandel. De 21 gemeenten in de regio, waaronder Best, Eindhoven en Helmond, moeten zich daar straks aan houden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Winkels mogen zich alleen vestigingen in bestaande centra of gebieden waar leefbaarheid gewenst is. Bij twijfel zal een speciale regionale commissie zich over het vraagstuk buigen. De provincie ziet toe op naleving van de nieuwe regelgeving.

Gemeenten mogen nu zelf nog bepalen of en waar een grote winkel zich mag vestigen. Zo verwelkomde Best in 2012 een winkel van Decathlon in een nieuw winkelgebied langs de A2, waar ook ruimte werd gemaakt voor een filiaal van Karwei. Tegelijkertijd zag de Brabantse gemeente veel winkeliers in het centrum ten onder gaan.

Decathlon kan volgens de regiobestuurders juist meer publiek trekken naar de binnenstad, als zijn sportwinkel daar gevestigd wordt. De Franse retailer werd om diezelfde reden al geweerd uit onder meer Schiedam en Den Haag.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!