​V&D realiseert structurele huurverlaging

V&D hoeft bij veertig van zijn 62 winkelpanden structureel minder huur te betalen. Dat laat de warenhuisketen weten aan RTL Z.

V&D onderhandelt sinds februari dit jaar met zijn vastgoedeigenaren over lagere winkelhuren. De huurkorting die de keten sinds die tijd heeft opgebouwd, moest op een aparte rekening worden gestort. Daarop staat inmiddels 24 miljoen euro. Als de keten aan de voorwaarden van de verhuurders had voldaan, zou dat bedrag op 1 juli aan V&D worden overgemaakt. “Nog niet met iedereen zijn alle details rond, maar het ligt voor de hand dat het geld vandaag of een dezer dagen vrijvalt”, aldus de woordvoerder.

Vastgoedeigenaren ASR en Wereldhave zijn nog met V&D in gesprek over de huurprijs. ASR is eigenaar van zes panden, terwijl Wereldhave twee panden in bezit heeft. De gesprekken verlopen ‘constructief’, stellen beide verhuurders. “Wij verwachten er wel uit te komen”, aldus director legal Richard Beentjes van Wereldhave.

De partijen wilden 1 juli finale overeenstemming bereikt hebben, maar hebben afgesproken deze termijn met circa twee maanden te verlengen. 'De afronding van het proces heeft meer tijd nodig dan destijds werd ingeschat', aldus V&D.

Naast een huurverlaging wil de warenhuisketen lagere loonkosten afdwingen door middel van een loonoffer. De vakbonden proberen dat echter tegen te houden. De partijen zijn hierover met hulp van een bemiddelaar nog in onderhandeling.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!