​Amazon bezorgt ook buiten de VS binnen een uur

Amazon heeft zijn uurbezorging voor Prime-leden uitgerold naar Londen. Daarmee stelt de e-commercegigant zijn snelle bezorgdienst voor het eerst buiten zijn thuismarkt beschikbaar.

Prime Now is vooralsnog alleen beschikbaar in één postcodegebied. Amazon laat weten dit gebied zo snel mogelijk uit te bouwen. De dienst is volgens Amazon beschikbaar voor duizenden producten voor bestellingen met een waarde vanaf twintig pond (28 euro).

Amazon introduceerde de uurbezorging voor Prime-leden vorig jaar december in Manhattan. Abonnees betalen een vast bedrag per jaar en krijgen al hun bestellingen dat jaar gratis bezorgd. Prime-leden zijn erg loyaal, zo blijkt uit recent onderzoek. Abonnees gaan in driekwart van hun bezoeken aan Amazon.com over tot een aankoop.

De e-commercegigant zet de laatste tijd flink in op de ontwikkeling van logistieke toepassingen. Zo kondigde Amazon vorige week de zogenoemde Treasure Truck aan, waarin consumenten terecht konden voor tijdelijke aanbiedingen. Deze vrachtwagen gevuld met producten zou door Seattle gaan rijden. Dat is echter uitgesteld tot een later moment. Wat hiervoor de reden is, maakt Amazon niet bekend.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!