​Detailhandelsverkopen opnieuw iets omhoog in EU

De detailhandelsverkopen in de Europese Unie zijn in mei met 0,3 procent gestegen in vergelijking met de voorgaande maand. In de eurozone stegen de verkopen met 0,2 procent. Dat blijkt uit cijfers die statistiekbureau Eurostat vrijdag heeft gepubliceerd. In april waren de verkopen ook al licht toegenomen ten opzichte van een maand eerder.

Zowel de food- als non-foodbranche zag de verkopen in mei oplopen. Beide branches kenden in de Europese Unie een lichte stijging van respectievelijk 0,4 en 0,3 procent. In de eurozone liggen die percentages allebei op 0,4 procent, maar valt de totale groei lager uit vanwege teruglopende brandstofverkoop (min 0,7 procent).

Polen groeide met anderhalf procent het hardst van alle landen in de EU. Estland (1,4 procent) en Malta (1,1 procent) completeren de top drie. De detailhandelsverkopen liepen het hardst terug in Ierland (min 2,5 procent), dat juist in april een fikse groei liet zien. Denemarken (min 1,4 procent) en Litouwen (min 1,2 procent) deden het ook minder goed dan in april. De Nederlandse cijfers zijn vertrouwelijk.

In vergelijking met mei 2014 namen de verkopen in de EU met liefst drie procent toe. In de eurozone komt de groei in vergelijking met vorig jaar uit op 2,4 procent.

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

RetailTrends


Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!