Aantal contactloze betalingen groeit

Steeds meer Europeanen maken gebruik van contactloos betalen met hun creditcard. De afgelopen twaalf maanden registreerde alleen Visa al 1,1 miljard contactloze betalingen via een creditcard. In totaal waren deze betalingen goed voor 12,6 miljard euro aan uitgaven. In maart van dit jaar werd voor 1,6 miljard euro contactloos afgerekend: een verdriedubbeling.

Engeland loopt met bijna vijftig miljoen creditcards voorop als het gaat om het aantal contactloze Visa-kaarten. Ook het bestede bedrag — 330 miljoen euro alleen al in maart —is hier het hoogst, mede door de acceptatie van de betaalmethode in het Londense transport. Frankrijk volgt met 20,3 miljoen kaarten en Polen met 14,5 creditcards. Spanje heeft de meeste betaalterminals ( 593 duizend). In totaal telt Europa 2,6 miljoen contactloze betaalterminals.

Consumenten gebruiken de betaalmogelijkheid vooral voor dagelijkse aankopen, zoals boodschappen, in restaurants en eten en drinken voor onderweg. In landen als Tsjechië, Polen en Spanje worden ook grotere bedragen contactloos in combinatie met een pincode afgerekend.

Volgens De Telegraaf ziet ook MasterCard dat contactloos afrekenen populairder wordt. Vorig jaar zag het bedrijf een groei van 174 procent ten opzichte van 2013. In Nederland werd in 2014 8,3 miljoen keer contactloos betaald door klanten van MasterCard.


Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!