'Breda heeft grote winkelpanden nodig'

De gemeente Breda moet snel grote winkelruimten realiseren om de komst van populaire modeketens mogelijk te maken. Anders trekken nog meer shoppers naar steden als Rotterdam en Tilburg, waar winkels als Primark en Zara wel te vinden zijn. Dat stelt retailconsultant Henk Gianotten tegenover BN De Stem.

Breda zag onlangs af van de bouw van een winkelcentrum Achter de Lange Stallen op de Molsparking, waar grote units gepland stonden. Die zijn echter noodzakelijk om de jonge generatie aan te spreken, stelt Gianotten. “Je ziet nu al dat de bezoekjes die de Bredanaar aan zijn eigen binnenstad aflegt de afgelopen jaren achteruit is gekacheld.”

Achter de Lange Stallen had volgens de consultant het tij kunnen keren. Nu het plan is afgeblazen en er ook de komende vijf tot tien jaar geen nieuwe ontwikkelingen te verwachten zijn, moet Breda maatregelen nemen. “Hoe? Door ervoor te zorgen dat winkelruimtes in het centrum samengevoegd gaan worden”, aldus Gianotten.

Dat de gemeente niet alle winkelpanden in bezit heeft, hoeft geen probleem te zijn. Zo wijst hij erop dat de gemeente Gouda op eigen initiatief al partijen samen, en stuurde waar dat kon. Dat leidde volgens Gianotten tot het samenvoegen van kleinere winkelpanden tot enkele grotere panden. “Breda zal echt meer moeten doen wil het de komende jaren niet nog verder achterop raken.”

Reacties 0


Schrijf een reactie


Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Altijd op de hoogte van de laatste trends in de retailsector.

Schrijf je nu in voor de nieuwsbrieven van RetailTrends.

Er staan fouten in het formulier. Corrigeer je invoer en probeer het opnieuw.

Vul uw wachtwoord nogmaals in ter controle.

Je bent toegevoegd aan onze mailinglijst!